FINA MALINA
ALJA VRENČUR – nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
BOROVA VAS 16
2000 MARIBOR
Matična številka: 2682761000
TRR: SI56 340001021373504
E-mail: info@finamalina.si
Telefon: 041666775

 1. Splošno

S temi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti uporabnika spletne strani in kupca (v nadaljevanju le kot kupec) ter poslovno razmerje med prodajalcem in uporabnikom kot kupcem blaga iz spletne trgovine.

 1. Strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja

Prijava v spletno mesto cbdfarm.si se šteje kot strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja. Če se kupec ne strinja s splošnimi pogoji poslovanja, lahko brska po spletnem mestu, nakupa pa ne more opraviti.

Kupec blaga iz spletne trgovine je lahko polnoletna fizična oseba ali pravna oseba z bivališčem ali sedežem v Republiki Sloveniji.

Kupec se lahko ob nakupu registrira ali pa opravi nakup brez registracije kot gost. Ob registraciji kupec pridobi uporabniško ime, (ki je enako naslovu njegove elektronske pošte) in geslo. Tudi, če kupec izbira med artikli kot gost in potrdi ter odda naročilo brez registracije, se šteje, da sprejema splošne pogoje poslovanja.

 1. Postopek nakupa

Po oddaji naročila kupec od  prodajalca prejme obvestilo o prejetem naročilu. Po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi prodajalec.

Kupoprodajna pogodba v obliki naročila  je med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo.  Kupoprodajna pogodba v obliki elektronskega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca in je kupcu dostopna v njegovem uporabniškem profilu.

Podrobna navodila za nakup najdete na: (Navodila za naročanje)

 1. Cene

 Vse cene v spletni trgovini so v EUR in vsebujejo zakonsko določen DDV.

Cene za izbrano blago veljajo na dan oddaje naročila in ne vsebujejo stroškov dostave, ki se obračuna posebej (točka 6  teh splošnih pogojev.) 

Popusti in akcije se med seboj ne seštevajo.  Cene navedene v finamalina.si  veljajo izključno samo v spletni trgovini  in  za način  dostave za nakup v spletni trgovini.

 1. Načini plačila in plačilni pogoji

Prodajalec kupcu omogoča naslednje načine plačila:

 • plačilnimi karticami VISA, MASTERCARD, MAESTRO, VISA ELECTRON (plačilo se izvede med postopkom naročanja tako, da kupec vnese podatke o svoji plačilni kartici)
 • plačilo po predračunu (dostava blaga se izvrši šele po prejemu plačila predračuna).
 • plačilo po povzetju
 • plačilo s plačilnim sistemom Stripe
 1. Način in čas dostave blaga

 Dostavo blaga izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije.

Prodajalec bo naročeno blago, skupaj z računom, oddal na Pošto  Slovenije najkasneje v roku 2-4 delovnih dni po prejemu naročila, razen če je pri posameznem blagu v spletni trgovini določeno drugače. Pošta Slovenije vrši dostavo oddanega blaga v skladu z delovnim časom in svojimi pravili poslovanja (običajno 2 do 6 delovnih dni od prejema blaga).

Za vrednost naročila do 50,00 € strošek dostave bremeni kupca, in sicer:

 • od 0 – 2kg 5,80 €

Za vrednost naročila nad 50€ strošek dostave krije  prodajalec, vendar, če teža presega 20 kg, se kupcu zaračuna vsak naslednji kg 0,16 € za kg. 

Cene stroška dostave že vsebujejo DDV.

 1. Odstop od pogodbe, vračilo blaga

 7.1  Fizične osebe

Kupec ima pravico, da v roku 14 dni od prevzema blaga, prodajalcu  na naslov info@finamalina.si  sporoči, da odstopa od pogodbe, pri tem pa mu ni potrebno navajati razloga za svojo odločitev.

Šteje se, da je sporočilo o odstopu od pogodbe pravočasno, če ga kupec odda v roku iz prejšnjega odstavka. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Kupec mora blago prodajalcu vrniti najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu. Vrnitev blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Prejeto blago mora biti vrnjeno nepoškodovano ter v nespremenjeni obliki in količini, razen če je blago uničeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Najkasneje v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe bo prodajalec kupcu vrnil plačano kupnino za blago, pod pogojem, da do takrat kupec vrne prodajalcu blago (nepoškodovano ter v nespremenjeni obliki in količini) na naslov Spodnje Dobrenje 1a, 2211 Pesnica pri Mariboru. Vračilo plačila ponudnik izvrši na transakcijski račun kupca, ki ga slednji sporoči prodajalcu.

7.2.  Pravne osebe

Morebitne zahtevke pravnih oseb za vračilo blaga se bo obravnavalo individualno  ob upoštevanju vse razlogov in okoliščin.

7.3      Odstop od pogodbe s strani prodajalca

Prodajalec si pridržuje pravico, da izjemoma (v celoti ali delno) odstopi od izvedbe naročila v primerih, če blaga, ki je naročeno ni več na zalogi ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji oziroma ne vsebuje vseh podatkov, ki bi bili potrebni za izvedbo naročila. V vseh takih in podobnih primerih bo kupec o morebitnem odstopu od pogodbe s strani ponudnika takoj obveščen po e-pošti oz. telefonu.

 1. Garancija

Tehnični izdelki  imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali na garancijskem listu.  Garancijski rok je naveden na posameznem garancijskem listu ali računu.  Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev, navedenih v garancijskem listu in ob predložitvi računa.

Kupec lahko garancijo uveljavlja pri prodajalcu, proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu.            

 1. Komunikacija

Kupec, ki bo na  tej  spletni strani izvedel naročilo,  ima možnost, da je preko obrazca za prijavo na e-mail ažurno obveščen o popustih in akcijah. Iz e-mail obvestil se lahko kadarkoli odjavi.

 1. Varstvo pravic industrijske lastnine

Na spletni strani, finamalina.si bodo prikazane nekatere blagovne znamke in logotipi, ki so zaščitene blagovne znamke. Ničesar, kar vsebujejo te strani, ni mogoče šteti kot podelitev pravice do uporabe navedenih blagovnih znamk in logotipov  ter jih ni mogoče uporabljati brez predhodnega pisnega soglasja ponudnika.

 1. Varnost nakupovanja v Finamalina

Celotno okolje spletnih strani finamalina.si je zaščiteno. Komunikacija poteka po varnem SSL protokolu, s čimer so podatki, ki se v komunikaciji prenašajo, zaščiteni pred dosegom drugih uporabnikov interneta.

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku ponudnika.

 1. Odgovornost

Prodajalec si bo prizadeval k zagotavljanju ažurnosti podatkov, vendar ne odgovarja za morebitne napake ali netočnosti glede vsebine te spletne strani.

Če prodajalec zaradi hitrega spreminjanja lastnosti blaga iz ponudbe, rokov dobave ali cen,  ne bo uspel popraviti podatkov na spletnih straneh, bo kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega blaga.

Prodajalec za vsebino mnenj in informacije v njih, ki jih napišejo obiskovalci, ne odgovarja.

Čeprav prodajalec  poskuša zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, se vse fotografije obravnavajo kot simbolične in ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Prodajalec od oddaje naročenih izdelkov na pošto ne odgovarja za fizične poškodbe ali uničenja pošiljke, prav tako ne odgovarja za morebitno odprtje pošiljke med pošiljanjem. V teh primerih mora kupec postopek reklamacije sprožiti pri pooblaščeni osebi dostavne službe.

 1. Reševanje sporov

Prodajalec spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. V primeru težav se lahko potrošnik – fizična oseba poveže s prodajalcem preko e-maila: info@finamalina.si ali po telefonu 041 666 775; morebitno pritožbo pa mora oddati po pošti na naslov  Spodnje Dobrenje 1a, 2211 Pesnica pri Mariboru..  Prodajalec Finamalina, Alja Vrenčur, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji,  si bo prizadevala po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.  Če stranki sporazuma ne bosta mogli doseči, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Mariboru, po slovenskem pravu.

 1. Sprememba splošnih pogojev poslovanja

Prodajalec lahko v skladu s svojo poslovno politiko kadarkoli spremeni te splošne pogoje. O spremembi splošnih pogojev  se kupce obvesti na primeren način. Primeren način se šteje objava na spletni strani Finamalina. Šteje se, da je kupec seznanjen s spremembami v trenutku objave na spletni strani Finamalina. 

Optimized by Optimole